Китайци пуснаха нов конкурент на Toyota Land Cruiser Prado

Китайци пуснаха нов конкурент на Toyota Land Cruiser Prado

Китайската BAIC Group пусна на вътрешния пазар нов всъдеход на рама, който се нарича Beijing BJ60 и който трябва да стане пряк конкурент на Toyota Land Cruiser Prado, Tank 500 и Haval H9.

Всъдеходът с дължина 5 040 мм, широчина 1 955 мм и височина 1 925 мм има брутален екстериор, а предната част на каросерията с хромирани „зъби“ на радиаторната решетка доста напомня на моделите на Jeep .

В салона му има стилен волан, цифрово арматурно табло с диагонал 10.25 инча, седалки с отопление, вентилация, електрическо задвижване и масаж, както и огромен 12.8-инчов дисплей на медийния комплекс, под който са разположени въздуховоди и бутони.

Засега в Beijing BJ60 има само един двигател – това е двулитровия бензинов турбомотор 4K31TD с мощност 267 к.с. и 406 Нм въртящ момент, който е свързан с 48-волтов стартер-генератор и с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Дори в основната конфигурация автомобилът е оборудван със задвижване на всички колела с девет режима на шофиране и със заключване на диференциала, което предполага отлични офроуд възможности.

В момента иновацията се предлага в четири конфигурации с петместен и седемместен интериор на цена от 239 800 юана, което е еквивалентно на приблизително 32 500 евро по текущия обменен курс.