Китайци пуснаха нов конкурент на Toyota Land Cruiser Prado

Китайската BAIC Group пусна на вътрешния пазар нов всъдеход на рама, който се нарича Beijing BJ60 и който трябва да стане пряк конкурент на Toyota Land Cruiser Prado, Tank 500 и Haval H9.

Всъдеходът с дължина 5 040 мм, широчина 1 955 мм и височина 1 925 мм има брутален екстериор, а предната част на каросерията с хромирани „зъби“ на радиаторната решетка доста напомня на моделите на Jeep .

В салона му има стилен волан, цифрово арматурно табло с диагонал 10.25 инча, седалки с отопление, вентилация, електрическо задвижване и масаж, както и огромен 12.8-инчов дисплей на медийния комплекс, под който са разположени въздуховоди и бутони.

Засега в Beijing BJ60 има само един двигател – това е двулитровия бензинов турбомотор 4K31TD с мощност 267 к.с. и 406 Нм въртящ момент, който е свързан с 48-волтов стартер-генератор и с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Дори в основната конфигурация автомобилът е оборудван със задвижване на всички колела с девет режима на шофиране и със заключване на диференциала, което предполага отлични офроуд възможности.

В момента иновацията се предлага в четири конфигурации с петместен и седемместен интериор на цена от 239 800 юана, което е еквивалентно на приблизително 32 500 евро по текущия обменен курс.