Колко време отнема връчването на е-фиш от камерите на патрулките?

Системата за връчване на електронни фишове се нуждае от подобрение, за това призна главен инспектор Жулиян Минев, началник на сектор „Пътна полиция“ в Добрич. Той направи този коментар, след като жител на Добрич потърси съдействие от БНР Варна във връзка с този казус.

Стефан Стефанов съобщи, че при проверка на пътя са му връчени наведнъж четири фиша за превишена скорост, датиращи от ноември месец досега. По стечение на обстоятелствата, нарушителят получава и известия от пощата да си вземе същите фишове и от гише, без да е конкретизирано от коя дата започва да тече 14-дневният срок за изплащане на глобите с 30% отстъпка.

Стефанов е спрян за проверка на пътя за Каварна на 26 юли. На тази дата шофьорът не е извършил никакво нарушение, но се оказва, че според системата има невръчени четири фиша за превишена скорост. Дни след това пристигат и известия да отиде до гише в пощата, за да получи отново същите фишове.

Връчените накуп глоби, трупани в голям период от време, биха поставили всеки шофьор във финансова невъзможност да ги заплати в 14-дневен срок, за да ползва отстъпката от 30%, допълва Стефан Стефанов.

Началникът на Сектор „Пътна полиция“ в Добрич главен инспектор Жулиян Минев призна, че системата за връчване на електронни фишове се нуждае от подобрение. Според него, в МВР се работи усилено по усъвършенстването на тази система и облекчаването на процедурата при връчване на електронните фишове. Жулиян Минев посочи, че само за една седмица от област Добрич до единната система за обработка са изпратени над 3 000 заснети нарушения. Началникът на КАТ-Добрич уточни, че за дата на връчване на фишовете се взема предвид моментът, в който те са дадени на шофьора, спрян на пътя.

One thought on “Колко време отнема връчването на е-фиш от камерите на патрулките?

 1. Март 22 година съм щракнат с 10км.превишение.
  Връчен година по късно(23)при рутинна проверка.
  Платен веднага заради отстъпката.
  Но пет месеца по-късно ми се звъни на вратата в къщи и ми казват че имам не връчен но със същите дати за които платих преди това.
  Казвам че фиша е платен.
  Баси и системата им!

Comments are closed.