Колко мощен може да бъде Mercedes-AMG GT R от завода?

Германската компания BS Teile Center специализира в продажбата на части втора употреба за Mercedes, предимно за най-мощните AMG модели. Част от тези части са влезли в употреба за интересен проект на фирмата на базата на Mercedes-AMG GT R. Спортното купе, което от завода пристига с 4.0-литров бензинов осмак вече генерира 903 конски сили, вместо стандартните 577 конски сили.

Подобрението от над 300 конски сили е постигнато благодарение на части от Mercedes-AMG GT R Pro, както и афтърмаркет компоненти от известни тунинг компании. Турбините например са заменени с такива от Weistec, а от ARMA са изработили специален всмукателен колектор от карбон. Генерацията е дело на IPE, които също са изработили и специални катализатори. Трансмисията е оригинална със 7 предавки, но от BS Teile Center са поставили нов усилен съединител, който да се справи с по-голямата мощност.

Визията също в голяма част е заимствала елементи от GT R Pro, като например предната броня, предните калници, праговете, задната броня, спойлерът над багажника и дори фаровете и стоповете. Джантите и гумите в размер от 20 цола също са взети директно от GT R Pro, заедно със спирачките.