Колко струва електрическата E-класа в България

По време на автомобилното изложение в Мюнхен през изминалата година, Mercedes показа електрическия еквивалент на E-Klasse с моделното название EQE. Моделът заимства дизайнът и технологиите си от по-големия EQS, а преди около месец получи и по-наточена версия с означение EQE 43 4Matic и EQE 53 4Matic+. По-слабата AMG версия и стандартният EQE 350 вече са налични за поръчка в България, а от Mercedes обявиха и за колко точно ще се продават те.

Базов EQE 350 ще ви струва точно 152 400лв., което е с около 40 хиляди лева повече от цената на базовo E200 4Matic със 197 конски сили. При EQE получавате задно задвижване, електромотор с 929 конски сили и ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 6.4 секунди. В комбинация с батерия с капацитет от 90.6кВч, може да изминете около 660 километра с едно зареждане.

Базово получавате алуминиеви джанти в размер от 19 цола, луксозни седалки, декоративни елементи в черно, кожен волан, амбиентно осветление, електрически седалки, MBUX навигация, асистиращи системи за помощ на водача и други.

Ако заложите на AMG EQE 43 4Matic, получавате два електромотора със системна мощност от 476 конски сили, но трябва да заплатите базова цена от 202 хиляди лева. AMG версията се отличава с брони с по-големи отвори, различно окачване, спортни седалки, спортен волан с отделни бутони за смяна на режимите върху волана и променени графики на двата дисплея. Тук ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.2 секунди, а пробегът, макар и със същата батерия е по-малките 533 километра.