Комбито BMW M3 CS Touring беше забелязано по време на тестове

Прототип на наточеното BMW M3 CS Touring беше забелязан на тестовете на писта. Това се съобщава на уебсайта AutoEvolution. BMW M3 CS Touring ще бъде базирано на седана M3 CS.

Това е първото подобно комби в историята на немската марка. Отпред има камуфлажен сплитер, като любопитното е, че той е значително по-голям от този на стандартния модел.

Комбито ще получи и нов спойлер на вратата на багажника, който ще има за цел да оказва повишен натиск при притискането на задния мост към пътя. Най-вероятно серийната версия на модела ще прилича повече на седана M3 CS.

Очаква се комбито да е по-леко от стандартния модел. Някои части на каросерията ще бъдат изработени от леки въглеродни влакна, като именно те ще намалят общата маса на автомобила.

Мощността на трилитровия двигател с турбокомпресор ще бъде увеличена до 550 к.с., а въртящият момент ще бъде 650 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще бъде около 3.4 секунди, което превръща колата в най-бързото комби на BMW..

Официалната премиера на иновацията трябва да се състои още тази година. Комбито BMW M3 CS Touring ще бъде произведено в ограничен тираж, като цената му ще бъде около 120 000 евро.