Компактният електромобил на Mitsubishi ще се произвежда от Renault

Новото подразделение Ampere на Renault Group ще произвежда компактен изцяло електрически SUV за партньора в алианса Mitsubishi, съобщиха от компанията.

Mitsubishi планира да инвестира 200 млн. евро в Ampere – отделна компания, която Renault се надява да стане публична чрез IPO през пролетта на следващата година. Nissan, който притежава мажоритарен дял в Mitsubishi, заяви, че ще предостави 600 млн. евро на Ampere.

Електрическият автомобил за Mitsubishi ще бъде изграден на базата на платформата CMF-EV на aлианса Renault-Nissan за компактни автомобили, която сега е преименувана на AmpR Medium, заяви главният изпълнителен директор на Renault и Ampere Лука де Мео пред анализатори по време на събитие в деня на капиталовите пазари в Париж в сряда.

Повече подробности за автомобила ще бъдат разкрити през 2024 г., заяви говорител на Mitsubishi Motors Europe пред Automotive News Europe. Mitsubishi беше ранен участник в производството на електрически автомобили с i-MiEV, пуснат на пазара през 2010 г., но в последно време марката не е имала изцяло електрически автомобил в европейската си гама.

Previous post След 25 години на пазара: Последното Audi TT слезе от поточната линия
Next post Най-новите електрически автомобили на KIA и Hyundai с фурор в САЩ