Конфискуваха колата на жена: Наркотици не съм употребявала през живота си!

Пореден проблемен случай с конфискуване на автомобил след спорен резултат от тест. Три месеца Ивелина Желязкова е без кола. Взимат й я от полицията след положителен бърз тест за наркотици. Жената чака да излезе резултата от кръвния тест.

През това време няма с какво да закара детето си на училище, а баща си – в болница. „Полицията ме спря при прибиране към вкъщи за рутинна проверка. Направих полеви тест за наркотици и ми отчете амфетамин.

Аз не се съгласих с резултата и дадох кръвна проба. Наркотици не съм употребявала през живота си. Преди да се кача в колата, не съм взимала нищо“, разказа Ивелина Желязкова, цитирана от bTV.

Полицаите свалили номерата на автомобила и взели шофьорската й книжка. Жената разказа, че не приема дори лекарства. Единственото, с което си обяснява положителния тест, е, че е пила енергийна напитка, преди да се качи в колата.

От отнемането на книжката й са минали три месеца. „Никой не ми казва и не ми дава информация къде се намира и какво се случва с кръвния тест“, разказа още жената. Казали й, че може да чака шест месеца за резултат.

„По никакъв начин не мога да помогна на моето семейство. Разчитам на приятели да ми помагат. В този момент колата ми е доста необходима. Ние живеем в малък град – Раднево, и такава информация бързо се разпространява.

Отразява се зле на семейството ми. Бяха ме писали по сайтове за новини“, каза Желязкова. „В 14-дневен срок пуснах възражение и делото ще бъде на 3 октомври. Няма обаче да има ефект, защото нямам резултат от кръвните проби“, подчерта тя.