Концептът ID.2 all представя бъдещия дизайн на Volkswagen

Концептът ID.2 all представя бъдещия дизайн на Volkswagen

Volkswagen представи концепта ID.2all, който ни представя визията на германския производител за бъдещето на марката. Именно това е и автомобилът на който от Volkswagen ще заложат, за да предложат ниска цена на клиентите и по този начин да популяризират още повече електрическата мобилност през 2025 година.

Именно в средата на десетилетието се очаква да бъде и премиерата на серийния ID.2, който от Volkswagen описват като достъпен като Polo, но просторен като Golf. Колата ще бъде разработена върху новата платформа MEB Entry и ще е първият ID. модел с предно предаване. Концептът разполага с електромотор с 222 конски сили, който позволява ускорение до 100км/ч за по-малко от седем секунди и максимална скорост от 160км/ч. Пробегът е до 450 километра според WLTP.

Концептът е с дължина от 4.05 метра, ширина от 1.81 метра, височина от 1.53 метра и междуосие от 2.6 метра. Размерите са по-малки от тези на Golf, но пък междуосието е подобно на популярния модел. Багажникът е с обем от 490 литра при нормални условия и до 1330 литра при сгънати задни седалки.

Заедно с новите технологии, моделът показва и новия дизайнерски език на марката с изцяло нови светлини, както отпред, така и отзад. Цялостните форми на колата остават в стила на компанията, като дори колонките са заимствани от първото поколение на Golf. Интериорът също е нов с изчистено табло и два дисплея. Единият от тях е пред водача, докато по-големият 12.9-инчов стои в средата. Под него са разположени и контролите за климатичната система с няколко физически бутона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *