Концептът ID.2 all представя бъдещия дизайн на Volkswagen

Volkswagen представи концепта ID.2all, който ни представя визията на германския производител за бъдещето на марката. Именно това е и автомобилът на който от Volkswagen ще заложат, за да предложат ниска цена на клиентите и по този начин да популяризират още повече електрическата мобилност през 2025 година.

Именно в средата на десетилетието се очаква да бъде и премиерата на серийния ID.2, който от Volkswagen описват като достъпен като Polo, но просторен като Golf. Колата ще бъде разработена върху новата платформа MEB Entry и ще е първият ID. модел с предно предаване. Концептът разполага с електромотор с 222 конски сили, който позволява ускорение до 100км/ч за по-малко от седем секунди и максимална скорост от 160км/ч. Пробегът е до 450 километра според WLTP.

Концептът е с дължина от 4.05 метра, ширина от 1.81 метра, височина от 1.53 метра и междуосие от 2.6 метра. Размерите са по-малки от тези на Golf, но пък междуосието е подобно на популярния модел. Багажникът е с обем от 490 литра при нормални условия и до 1330 литра при сгънати задни седалки.

Заедно с новите технологии, моделът показва и новия дизайнерски език на марката с изцяло нови светлини, както отпред, така и отзад. Цялостните форми на колата остават в стила на компанията, като дори колонките са заимствани от първото поколение на Golf. Интериорът също е нов с изчистено табло и два дисплея. Единият от тях е пред водача, докато по-големият 12.9-инчов стои в средата. Под него са разположени и контролите за климатичната система с няколко физически бутона.