Корейският конкурент на Maybach S-Class вече се продава в Европа

По-добре късно, отколкото никога – корейският производител Genesis обяви, че започва да предлага флагмана си G90 на европейския пазар. Това е най-луксозният модел на компанията, която е част от концерна Hyundai-Kia..Впечатляващият седан вече е достъпен в Германия и Швейцария, като подробности за колата, в това число и цените, ще бъдат разкрити по-късно.

Премиум подразделението на Hyundai възнамерява да продава G90 в Европа с два размера на междуосието, като стандартният вариант (SWB) ще има четири или пет места, докато този с удължено разстояние между двете оси (LWB) ще бъде достъпен само четириместен. Той ще получи отопляеми и вентилирани задни седалки с функция за масаж, заедно с подложки за краката. В сравнение със SWB, удълженият вариант осигурява допълнителни 190 мм пространство за краката на пътниците, седнали отзад.

Корейският производител твърди, че е направил „значителна инвестиция“ за настройка на G90 за Европа, където луксозната марка също продава G70 Shooting Brakе. Освен това колите, продавани на Стария континент, ще бъдат сериозно оборудвани и ще предлагат лукс от най-висок клас, тъй като ще трябва да се борят за клиенти с Maybach S-Class.

Засега корейците не съобщават с какви двигатели ще се предлага техния флагман. В САЩ Genesis 90 е достъпен с 3,5-литров V6 с турбокомпресор, а като опция се предлага и вариант с допълнителен електрически компресор. Базовата версия развива 375 к.с. и 530 Нм, а по-мощната – 409 к.с. и 549 Нм.

Що се отнася до размера, SWB е дълъг 5275 мм и има 3180 мм междуосие, докато LWB се простира на 5465 мм, като разстоянието между двете оси е 3370 мм. И двата варианта са широки 1930 мм и са високи 1490 мм. Теглото им варира вежду 2025 и 2435 кг в зависимост от оборудването и междуосието.

Previous post Как трябва да се зарежда електромобил в жегите?
Next post Ioniq 5 N дебютира с 641 к.с. и осем „скорости“