Корейски луксозен кабриолет с корени от Hyundai

Луксозната марка Genesis, която наскоро се отдели от Hyundai показа най-новия си проект, който ще дебютира официално по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Колата следва дизайна на останалите автомобили от трилогията концепти X, като ни представя познат дизайн от X Concept и X Speedium Coupe Concept.

Моделът впечатлява с изящен дизайн с дълга предна част и познати LED светлини и характерни форми за предната решетка от други модели на Genesis. По продължението на цялата странична част откриваме остри линии, които завършват в спойлера на колата отзад и допълват правите линии на стоповете.

Интериорът също е произведение на изкуството, като е максимално завъртян към водача с изцяло дигитална повърхност за централната конзола и контролите на волана. От компанията споменават, че голяма част от интериора е направен от рециклирани материали.

“Нормалното развитие на Genesis е да увеличи атлетичния и емоционален аспект на нашата дизайнерска философия чрез създаване на емоционална трилогия: семейство X.“, заяви дизайнера на Genesis Люк Донкерволке.