Красота, скорост и автомобили завладяват Благоевград тази неделя

Прецизност и реална преценка на възможностите са качествата, с които се отличават жените зад волана. На 13 март Автошоу „На високи токчета“ ще бъде празник за дамите, които обичат да шофират автомобилите си. За първи път събитието се провежда под мотото „Ние шофираме с отговорност“ и ще се проведе на ново място в Благоевград – парк „Македония“.

Официалното откриване започва в 11:00 часа, като от 9:00 часа ще се провеждат записвания на участничките и преглед на колите им. Елементите ще предизвикат майсторлъка в шофирането, като предизвикателствата са общо 4 схеми. Победител ще стане най-бързият, най-точният и най-смелият дамски тандем. Автомобилите на дамските екипажи ще бъдат разделени в четири класа, Мини – до 1600 куб.см, Макси – над 1600 куб. см, Е – електрически и Про – модифицирани.

„Заедно с нашите партньори сме подготвили много подаръци и изненади. Радвам се, че този тип събития предизвикват все по-голям интерес сред жените. Сигурна съм, че ще бъде забавно и с приповдигнато настроение ще се забавляваме, както участниците, така и публиката, а също така и ние като организатори. Все още продължават записванията и очакваме много надъхани любителки на високите скорости“, заяви Диана Стоянова, професионален рали състезател. Събитието се организира от Община Благоевград и „Диамо“ ЕООД.