Кросоувър без емблеми: Ето го новия „Москвич“!

Автомобилът, който най-вероятно ще се окаже бъдещия Москвич, не е нищо повече от кросоувър JAC Sehol E40X. Снимка на този модел без емблеми, направена от КамАЗ, беше публикувана от канала RCI News Telegram.

JAC Sehol E40X разполага с електрически мотор с мощност 150 к.с. и 55 kWh батерия. Автономният пробег на този електромобил е 420 км. Моделът има и бензинова версия, която най-вероятно ще залегне в основата на бъдещия Москвич.

Припомняме, че беше решено москвичите да започнат да се произвеждат в бившия завод на Renault в Москва, който стана собственост на града, а КамАЗ стана партньор в проекта. На събитието, което се проведе в московския завод в началото на юли, бяха показани слайдове с приблизителна гама модели.

На тази снимка виждаме модел на JAC, а пресслужбата на КамАЗ заяви , че „показаните преди време рендери на автомобили не са прототипи и нямат нищо общо с реалните модели, които ще се произвеждат в МАЗ Москвич“.

Снимката, направена в завода на КамАЗ, е още едно потвърждение, че москвичите ще се правят на базата на JAC. По-рано беше съобщено, че производството на новия Москвич ще започне още тази година.

Previous post Формула 1 взе решение за моторите от 2026 година
Next post Volkswagen патентова електрически пикап