Легендата на Формула 1 Емерсон Фитипалди: Чеко е…

Една от най-големите легенди на Формула 1 Емерсон Фитипалди направи много интересно изказване относно пилота на „Ред Бул“ Чеко Перес.

Както е известно, „биковете“ стартираха сезон 2023 във Ф1 с две двойни победи, а Перес е втори във временното класиране със само точка пасив спрямо Макс Верстапен.

„Лудия“ Макс стана шампион в предходните два сезона. Преди 2 години Чеко помогна много в борбата на Макс срещу аса на „Мерцедес“ Люис Хамилтън. Миналата година Верстапен стана първенец в Ф1 почти безпроблемно.

Фитипалди е шампион на Ф1 през 1972 и 1974 година и става втори в шампионата през 1973 и 1975 година.

Мнението на бразилеца е показателно за това какво може да се очаква за сезон 2023 във Формула 1 и какво би било най-интересно за феновете предвид сегашната ситуация в шампионата.

„Според мен, Чеко демонстрира в Гран При на Саудитска Арабия, че притежава нужната скорост. В определен момент от състезанието Макс опита да намали разликата, но не успя, защото Перес бе в състояние да поддържа добро темпо. Колите на „Ред Бул“ са най-стабилни на пистата в момента. Чеко е бърз пилот. Много е зрял. Борбен е. За феновете би било страхотно да видим Перес и Макс в битка за титлата във Ф1 за 2023 година“.

Думите на Фитипалди са пред „Моторспорт“.