Легенда на Ferrari: Алонсо не е толкова добър, колкото го изкарват медиите

Легендата на Ferrari Джоди Шектър, който с титлата си от 1979 година беше последният световен шампион на Скудерията преди ерата на Михаел Шумахер, изненада феновете с остро изказване за Фернандо Алонсо, което се различава от общото впечатление за испанеца.

73-годишният Шектър е съгласен, че Алонсо е „много добър”, но уточни че медиите го изкарват по-добър отколкото е той всъщност.

„Ясно е, че Фернандо е много добър – обясни Шектър. – Не харесвах някои неща, които той правеше в началото на кариерата си. Изобщо не ги харесвах. Но Алонсо е добър, агресивен е. Но не мисля, че е толкова добър, колкото го смятат част от медиите. Но сега се справя добре, страхотно.”

2023 година е 20-ят сезон на Алонсо във Формула 1, като двукратният световен шампион заема третото място при пилотите с 7 подиума в първите 14 старта. 42-годишният пилот все още е мотивиран да се бори на пистата, а Шектър уточни, че решението за край на кариерата е „много лично” за всеки пилот.

„Винаги съм казвал, че ако все още ти харесва да се състезаваш, кариерата ти може да продължи по-дълго, стига да не се натоварващ твърде много – обясни Шектър. – Може би аз не направих точно това. Но това е лично решение за всеки пилот.”

Въпреки силния си старт в началото на сезона Астън Мартин отстъпи на четвъртото място в класирането на конструкторите, а представянето на Алонсо успя да засенчи дори победната серия на световния шампион Макс Верстапен.