„Лудия“ Макс с огромен удар по всички във Формула 1

„Аз съм виновен“, заяви асът на „Ред Бул“ Макс Верстапен, след като завърши едва 9-и в квалификацията за Гран При на САЩ.

Състезанието се проведе в Маями, а Макс стартира предпазливо и след първия завой вече беше 10-и.

След това се случи наказателна спортна акция. Макс изпревари всички пред себе си безпроблемно, включително съотборника си при „биковете“ Серхио Перес.

Верстапен спечели с преднина, даде и най-бързата обиколка и вместо да бъде изместен от Чеко в класирането за сезона във Формула 1, вече води с 14 точки на Перес. Всички други пилоти са далеч назад в класирането.

„Лудия“ Макс пък е фаворит да спечели трета поредна титла в шампионата. Той записа една от най-впечатляващите си победи в САЩ.

Освен страхотното темпо на „Ред Бул“, феноменалното индивидуално каране на Макс Верстапен, редно е да се отбележи, че „Лудия“ и екипа му подбраха и отлична тактика. Стартирайки с гуми „хард“ докато болида има голямо количество гориво, а температурата на асфалта е подходяща именно за подобен ход. В края на състезанието пък „Ред Бул“-а на Макс беше с гуми „медиум“, които при драстично по-лек автомобил го направиха много по-бърз от Перес и всички конкуренти.

Чеко и почти всички други пилоти имаха обърната стратегия при избора на гуми и бяха тотално разгромени от Верстапен.