Люис Хамилтън предупредил по радиото, че ще катастрофира

Люис Хамилтън е предупредил по радиото бокса на Мерцедес, че ще катастрофира в хода на Гран При на Азербайджан в неделя. 7-кратният световен шампион имаше сериозни проблеми с поведението на колата си в неделя, особено в последните завои на обиколката в Баку, които извеждат към 2-километровата старт-финална права.

В битката с подскачането на W13 в Мерцедес експериментираха с нови компоненти в колата на Люис, но се оказа, че те са влошили поведението на автомобила му. Пример за това е минаването през завои 18 и 19, които се карат на пълна газ, но Люис е бил принуден там да минава по-бавно и да връща газта.

След рестарта на състезанието след виртуалната кола за сигурност, Хамилтън преследваше Естебан Окон и Себастиан Фетел и беше влязъл във въздушната струя на двете коли пред него. Но в завой 18 се появи сериозно презавиване, Хамилтън контрира и веднага след това съобщи по радиото на състезателния си инженер Пийт Бонингтън, че “в един момент ще катастрофира”.

След това Люис имаше още няколко критични момента в бързите завои на пистата в Баку, но успя да стигне до финала на 4-о място.

“Имаше няколко случая, в които не знаех, дали ще се спася от удар – призна след състезанието Хамилтън. – Не знаех дали ще успея да задържа колата, особено в бързите завои. На няколко пъти едва не изпуснах колата в бързите завои, получи се оспорвана битка с колата.”

Хамилтън уточни, че с пълен резервоар W13 е бил “ужасен за каране”, а когато автомобилът му е започнал да олеква положението съвсем леко се е подобрило, но подскачането така и не изчезна.