Макларън определиха сезон 2021 като „успешен“, въпреки загубата

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че сезон 2021 във Формула 1 е бил много успешен за базирания в Уокинг отбор, въпреки че той се смъкна с една позиция в конструкторския шампионат спрямо 2020 година.

През изминалата кампания британският екип продължи да демонстрира своя прогрес и дори стигна до първата си победа от Гран При на Бразилия през 2012, когато новото попълнение в отбора Даниел Рикардо триумфира в Гран При на Италия. Триумфът за Макларън бе още по-сладък, тъй като Ландо Норис финишира втори на „Монца“, което направи британския екип единственият отбор, записал двойна победа в хода на сезона.

Въпреки тази победа и останалите подиума на Норис, Макларън бе успя да се пребори с Ферари за третото място при конструкторите, което бе спечелено от Норис и бившия му съотборник Карлос Сайнц през 2020, предаде Sportal. Все пак Браун смята сезон 2021 за „успешен“, тъй като тимът е постигнал своята голяма цел, а именно стопяване на разликата до лидерите.

„Тази година искахме да се доближим до лидерите и го направихме. Спечелихме повече точки средно на състезание спрямо миналата година, имахме повече подиуми, двойната победа и „Монца“ и полпозишъна в Русия. За съжаление се смъкнахме до четвъртото място. Това показва колко конкурентен е този спорт.

„Питстоповете ни бяха по-добри. Всичко, което си поставихме като цел в началото на сезона бе постигнато, с изключение на класирането при конструкторите. Според мен трябва да определим тази година като успешна и да продължим да надграждаме по пътя си напред и евентуално да се борим за титлите в близките години“, заяви Браун.