Малък SUV: Вижте как може да изглежда новият Fiat Uno

Първите тестови прототипи на малък кросоувър на Fiat, за който се твърди, че представлява възроденото Uno, бяха заснети в началото на годината. Сега дизайнерите на изданието Motor1 решиха да покажат своето виждане да това как ще изглежда електрическият автомобил без никакъв камуфлаж.

Вече е известно, че новият модел ще получи името на легендата от 80-те години на миналия век. Тогава компактното Uno беше един от най-успешно продаваните автомобили на европейския пазар. Сега обаче това име ще бъде дадено на компактен кросоувър, който ще използва агрегатите на Opel Mokka и ще дебютира на пазара през 2023 г.

Предполага се, че възроденият Fiat Uno ще запази стила на каросерията и характеристиките на германското „братче“, но в същото време ще получи уникална предна част. Той ще се различава от модела на Opel (на долната снимка) по осветлението, решетката на радиатора и фаровете срещу мъгла.

Кросоувърът ще бъде изграден на платформата eCMP, а под капака му ще бъде поставен един електромотор със 136 к.с. Този вариант се използва и при Mokka, което кара шефовете на концерна Stellantis да вярват, че ще бъде успешен и при Uno. На същата тази платформа са изградени още електрическите Peugeot e-2008 и Citroen e-C4.