Мартин Чой записа две победи на републиканския шампионат

Водещият български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой (ЕКО БМВ Моторрад МС 77) записа две победи от два старта на републиканския шампионат през уикенда. Той стигна до първите места на в клас Супербайк на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край град Плевен, предава БТА

След двата си успеха Чой вече е с 19 точки преднина на върха в генералното класиране. От началото на сезона са изминали шест кръга.

Състезателите от републиканския шампионат караха на температури, доближаващи 35 градуса по Целзий и в двата дни. Чой стигна до двойния успех и прибави към актива си максималните 50 точки, след като в събота финишира пред Пламен Петров (Ямаха), а в неделя – пред Велислав Марков (Кавазаки).

„Дойдох за две победи и ги постигнах. Благодаря на екипа ми за работата през целия уикенд. Бях с нов двигател и не можех да карам максимално, но съм доволен от представянето си в Плевен. Продължавам с подготовката за следващите кръгове от BMU Европейския шампионат, които ще бъдат тази събота и неделя на пистата в Бърно, Чехия“, заяви Мартин Чой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *