Масово производство за новата Astra на Opel в Германия

В Рюселсхайм, Германия официално бе отбелязано регулярното производството на новия модел Opel Astra. Към днешна дата вече са произведени около 500 автомобила. През следващите месеци новото поколение на Opel Astra ще бъде ключов играч в офанзивата за електрификация на базираната в Рюселсхайм автомобилна марка. Astra се очаква да пристигне в дилърствата и при клиентите си в средата на годината. Моделът ще се предлага и като plug-in хибрид. През 2023 г. изцяло електрическата Astra-e ще завърши гамата.

„Новата Astra е разработена с любов и отдаденост до най-малкия детайл. Това е първият автомобил, който представих, когато поех поста главен изпълнителен директор на Opel и очевидно имам специална връзка с този бестселър в компактния клас“, заяви главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц по време на събитието. „Разработен, проектиран и произведен в централата ни в Рюселсхайм, този модел ще даде ново начало за марката. Нямам търпение да видя новата Astra в шоу румите на дилърите на Opel и в ръцете на нашите клиенти.”

От компанията определят новата Astra като дизайнерски шедьовър на марката. Моделът е изключително динамичен, с изчистени, равни повърхности, детоксикирани от излишни елементи и носещ новото лице на марката – Opel Vizor. Astra прави и ясно изявление относно технологиите и асистиращите системи, които внася в компактния клас. Иновации, с които клиентите са запознати само при автомобили от по-високите сегменти. Един акцент от обширното портфолио е най-новата версия на адаптивното осветление Intelli-Lux LED® Pixel без отблясъци. Системата идва директно от флагманите Opel Insignia и Grandland и с нейните 168 LED елемента е лидер в компактния и средния клас.

Скок във времето е и интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия кок пит Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. На тяхно място идват новият интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика и по-интуитивно изживяване. Управлението става посредством изключително широк сензорен екран. Освен това важни настройки като климатичния контрол все още могат да се избират директно само чрез няколко превключвателя. Никога досега Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra, твърдят от компанията.