Мик за първата му година във Формула 1: Най-трудни бяха стартовете

Мик Шумахер определи най-трудното нещо, с което е трябвало да свикне в дебютния си сезон като пилот във Формула 1 с отбора на Хаас. Малко изненадващо синът на легендарния седемкратен шампион Михаел Шумахер призна, че е имал най-големи затруднения не с нещо друго, а с потеглянето от място на стартовата решетка, пише Sportal.

„Може би най-трудното нещо за научаване в първата ми година като пилот във Формула 1 бяха стартовете. Болидът при тази процедура е много труден за контролиране. Особено в Монако, когато си дебютант, много трудно можеш да очакваш, че след старта на първи завой не разполагаш с никакво аеродинамично притискане, и ако не го знаеш, болидът буквално продължава направо и не завива“, разкри Мик Шумахер.

„Може да си подготвен информативно и от симулатора за всичко, но докато не го изпиташ на пистата, няма как да си напълно готов. Разликите с Формула 2 при изпълнението на стратегиите и менажирането на работата с гумите също са огромни. Останалата част от състезанията е позната на всички пилоти, минали през всички категории в кариерата си, и там основното е да си бърз“, завърши германецът.