Минимум 211 000 лв. за базов Mercedes GLS у нас

В началото на април Mercedes показа обновения GLS, който дебютира с минимални промени, главно в предната част, където откриваме по-голяма решетка, както и нов дизайн на бронята. Нови са и светлините, както отпред, така и отзад. Най-големият „джип“ на марката вече се продава у нас, като за момента се предлагат само две модификации, показва справка в официалния конфигуратор на марката за България.

От там разбираме и цените на базовия модел, който започва от 210 990 лева. Той носи означението GLS 350d 4Matic, зад което се крие 3.0-литров дизелов двигател с мощност от 313 конски сили плюс допълнителни 20 конски сили от стартер генератор. Задвижването се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична с девет предавки.

Другият модел, който откриваме в конфигуратора е GLS 450d 4Matic, който разчита на същия двигател, но с 367 конски сили и отново допълнителни 20 конски сили от стартер-генератор. Тук цената започва от 219 990 лева. Очаква се на по-късен етап да бъдат добавени още AMG и Maybach модификации, съответно с по-големи бензинови двигатели.