Мъж с два ампутирани крака шофира автомобила си сам

45-годишният Васил Темелакиев е с два ампутирани крака, но това не го спира. Смелият мъж е много деен и дори кара кола, което е уникално постижение в неговото състояние.

Животът на борбения Васко коренно се преобръща преди 7 години, когато получава заболяване на артериите. Заради усложнение и запушване на кръвоносните съдове се налага първо да отрежат единия му крак, след което и другия. Въпреки тежката си съдба Васил не се оплаква и може да бъде пример за подражание.

„Без два крака издържах точно 3 дни и реших да взема живота в свои ръце. Затова сам пригодих колата си, за да мога да шофирам. Така започнах да излизам по-често и да се виждам с приятели“, уточнява „България Днес“.

По професия Васил е автомонтьор. От малък прекарва дните си между автомобилите и техните ремонти, което му дава необходимите знания сам да приспособи автомобила си за инвалиди.

„Двете тежки операции не прекършиха духа ми, а напротив, превърнаха ме в истински боец. След като отрязаха единия ми крак, продължих да ходя на работа. Ремонтирах коли и всички ми се възхищаваха“, разказва Темелакиев. По думите му се опитва винаги да гледа позитивно на живота, дори и след като ампутират втория му крайник.

„Не искам и няма да се предам! Тайната за това да се чувствам добре е постоянно да съм сред хора. Съветвам всеки, който се намира в моята ситуация, да не се залежава и да се стреми постоянно да бъде в движение“, споделя Васил. По думите му всички жители на селото го познават и винаги го черпят с кафе, щом го видят.

„Имам жена и две прекрасни дъщери. С нас живее и майка ми, която ми е асистент. Тя много помага с готвенето и сервирането на масата. Щастлив съм, защото съм заобиколен от любимите си хора, които винаги ме подкрепят“, с усмивка заключи пред вестника Васил.

Previous post Каква кола ще си купува българинът, след като ЕС забрани ДВГ?!
Next post Mini залага на изцяло нов дизайнерски език