Набираща популярност китайска компания ще строи завод в Европа

Макар няколко европейски производители да изнасят част от продукцията си на автомобили в Китай, то китайците правят обратното и строят заводи за своите коли в Европа. Един от тези производители е набиращата популярност компания BYD, която потвърди, че ще отвори завод в Европа. Новината бе разкрита от една от водещите фигури в компанията пред интернет портала Car News China.

Отварянето на завод в Европа е свързано с разширението на пазарите, което от BYD наскоро направиха. Китайците вече продават в Норвегия, Германия, Швеция и Нидерландия, а съвсем скоро се очаква пристигането им и в други страни в Европа. Междувременно, компанията не забравя и основните си пазари в Азия, включително Япония и Тайланд. Очаква се до края на годината колите да се появят още във Франция и Великобритания.

Към момента от BYD избират местоположението на завода, но за момента няма никаква информация за това къде точно са се спрели от компанията. За сега доставките за Европа се осъществяват от Китай и вероятно ще остане така още известно време.