Над 12 хиляди лева струват стоповете на електрическия Hummer

Електромобилите държат висока цена, както на пазара на нови автомобили, така и на пазара на употребявани, като това обикновено се дължи на технологиите и батериите, които се използват в тях, докато традиционните части са на подобни цени на тези при конвенционалните коли. Оказва се, че това не важи в пълна степен за новия Hummer EV, който може да се похвали с доста солена цена за своите стопове, разкриват колегите ни от The Drive.

Според ценовата листа на General Motors, един стоп за новия Hummer EV струва точно 3045.48 долара или около 6090 лева. Проста математика показва, че при нужда от смяна на двата стопа ще са ви нужни над 12 хиляди лева, а единствения вариант към момента е вземане на части от официалното представителство, поради очевидната липса на подобни автомобили по автоморгите.

Не се съмняваме, че съвсем скоро ще бъдат намерени алтернативи на светлините, след като подмяната на двата стопа заедно с труда и таксите за него струва около 14 хиляди лева. Едва ли ще е изненада за някой, ако кажем, че светлините на Hummer не са просто червени пластмаси с крушки вътре, а всъщност са доста технологична платка с процесор, но все пак цената ѝ остава не толкова благоприятна за нещо, което се чупи сравнително лесно и често.