Над 200 килограма по-лек и с 200 „коня“ по-мощен Golf R

Volkswagen Group Retail Германия – VGRD показа проект на базата на последното поколение Volkswagen Golf в най-наточеното му изпълнение – R. Колата, която още от завода пристига като най-мощния сериен Golf правен някога е получила множество ъпгрейди, повече мощност и по-ниско тегло. Това е третия проект на компанията, след като през последните две години видяхме два такива на базата на Golf GTE.

Новият Golf R Hurricane е вдъхновен от Lamborghini Huracan от където вероятно е взет и зеленият цвят, който преобладава в интериора и екстериора. Предната броня е получила нов карбонов сплитер, докато предните и задните калници са разширени с малки раздувки. Няколко елемента по купето са заменени с такива от карбонови влакна, а задните стопове са свързани с LED лента, която е много възможно да се появи във фейслифта на модела. Над задното стъкло е поставен изразителен спойлер, който също е направен от карбон.

Джантите са дело на MB Design и следват цветовата схема, а върху тях са обути гуми Pirelli P Zero Trofeo R гуми. Интериорът е облечен в зелена и черна алкантара с контрастни шевове, а оригиналните седалки са заменени от две карбонови „корита“ дело на Recaro. Зад тях липсват задни седалки, а на тяхно място е поставена предпазна клетка в отровния зелен цвят от екстериора.

Под капака на колата работи оригиналния 2.0-литров бензинов двигател, но с модифицирана изпускателна система, ново ECU, ново турбо и по-голям интеркулер. Всички тези промени помагат за повишаване на мощността до 526 конски и 629 нютон метра, което е значително повече от оригиналните 320 конски сили и 420 нютон метра. Мощността се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична със 7 предавки.

Благодарение на елементите от карбонови влакна, подложеният на диета Golf е загубил над 200 килограма от своето тегло, което помага за съотношение от 2.75кг/к.с.. Спирачките също са нови, като отпред те са от Audi R8, докато отзад са използвани такива от S8.

Previous post Abarth започва производството на нов модел
Next post Баная спечели Гран при на Малайзия, но не успя да стане шампион в MotoGP