Най-грозната кола в света с 1000 конски сили се появи в Париж

Салонът в Париж, който отвари врати рано тази сутрин не изненада и сбъдна прогнозите за скучно събитие, с участието основно на френските марки, както и на няколко китайски. Една от основните атракции на Mondial de L’Auto di Paris 2022 обаче със сигурност е Fiat 1000Tipla.

Това е Fiat Multipla , способен да достави мощност от хиляда конски сили. разработката на колата струва 1.1 милиона евро. Идеята за проекта стартира през 2019 година след успешна кампания за набиране на средства и сега, след три години работа, това чудовище е готово да излезе на пътя.

Fiat 1000Tipla от Vilebrequien, за чиято разработка, както споменахме, бе направено истинско набиране на средства, подкрепено от потребителите на канала на Vilebrequin в YouTube, има V8 двигател, заимстван от Corvette C7 ZR06. W-Autosport и неговите партньори са в основата на проекта, за да създадат този автомобил, който със сигурност е една от свежите атракции на иначе скучното изложение в Париж.

В сравнение с нормалния Fiat Multipla, този Fiat 1000Tipla Vilebrequin има силно занижено окачване и каросерия, която е модифицирана, за да може да издържи на такава мощност. Отбелязваме наличието на нова броня, увеличени ширини на следите и леки спортни джанти. Освен това предният капак е оборудван с нови въздухозаборници , необходими за охлаждане на мощния двигател.

Накратко, Fiat Multipla, който направи своя дебют преди 24 години, продължава да разбунва духовете и след толкова дълго време. Автомобилът на Fiat раздели критиките между онези, които оценяват модела, и тези, които вместо това вярват, че той е един от най-малко естетически успешните автомобили сред тези, пуснати на масовия пазар.