Най-добрите малки коли за 2022 година

Пазарът на малки автомобили е един от най-пренаситените, което е страхотна новина, ако търсите такъв вид превозно средство, защото означава, че има доста модели, от които да избирате. За да има шанс да се класира в нашия топ 5, колата трябва да е толкова удобна на магистралата, колкото и в града.

Тя трябва и да предлага прилично количество оборудване, достатъчно място в багажника за седмични пазарувания и интериор, който е толкова практичен, че да се справи с изискванията на семействата. И, разбира се, трябва да е на конкурентна цена. За да ви помогнем да намерите подходящата малка кола, ние избрахме нашите топ 5. Ето ги:

5. Peugeot 208

Ако търсите малък автомобил с директно управление, има по-добри и по-евтини алтернативи – включително Fiesta и Ibiza. Но ако богатият интериор, комфортната возия, тихите маниери на движение и прилично вътрешно пространство водят решението ви за покупка, 208 може да бъде колата за вас.

4. Volkswagen Polo

Най-новото Polo се предлага с широка гама от двигатели и нива на оборудване, което гарантира, че в гамата има по нещо за всеки. То също така има елегантен интериор, който е добре оборудван дори в началното ниво на екипировка Life. Преди това Polo губеше от Ibiza, защото не можеше да оправдае по-високата си цена, но впечатляващите продажби означават, че това вече не е проблем.

3. Dacia Sandero

Sandero е удобен, щедро оборудван (поне в препоръчаното от нас най-високо ниво на оборудване) и много просторен, така че би си струвало да го обмислите като вариант, дори ако струва колкото конкурентите му. Но всъщност това е най-евтината нова кола в България. Само имайте предвид, че има и доста по-тихи и по-безопасни малки коли, но това ако сте готови да похарчите (доста) повече.

2. Skoda Fabia

Въпреки че не е толкова евтина като Sandero, най-новата Fabia все още е на добра цена. Освен това е също толкова просторна, още по-удобна и далеч по-безопасна. Така че, струва си допълнителното охарчване, ако можете да си го позволите.

1. Honda Jazz

Пространството и гъвкавостта на седалките на Jazz засрамват всички други малки автомобили, но най-важното е, че това не е просто кутия на колела; това е брилянтна малка кола, дори ако изключите практичността от уравнението. Нейният хибриден двигател, например, осигурява висока производителност и отлична икономия на гориво в реалния свят. Всъщност Jazz е най-добрата малка кола, която се продава днес. Е, минусът ѝ е, че не е евтина.