Най-евтиният кросоувър в света беше разпродаден за един час

27 000 души са поръчали кросоувъра Mahindra XUV 3XO в Индия само през през първите 10 минути от отварянето на поръчките. По-късно процентът на резервации леко спада, но 50 000 поръчки са направени само за първия час, с което е изчерпана първоначалната квота на модела. Безпрецедентният интерес на към бюджетния модел се дължи на факта, че цената му е само 8 300 евро.

Реакцията на индийския пазар и засиленото търсене на новия евтин кросоувър са естествени, тъй като за такава цена дори в Индия не можете да си купите кросоувър. Следователно плагиатството остава на заден план – например интериорът е почти изцяло копиран от електрическия автомобил XUV400, включително двуцветно торпедо, медийна система и виртуално арматурно табло.

Сред ексклузивното оборудване на модела има панорамен покрив с люк, двузонален климатроник, както и няколко функции за безопасност. Благодарение на въвеждането на усъвършенствани системи, разработчиците достигат стандарта за подпомагане на водача от ниво 2 (ADAS). Това включва адаптивен круиз контрол, автономно аварийно спиране и система за поддържане на лентата.

Водачът ще се чувства по-уверен и с електронната ръчна спирачка, която има функция за автоматично задържане. Силовите агрегати са няколко – два бензинови и дизелов. Така например 1.2-литровият турбо-бензинов вариант с директно впръскване е с мощност 111 к.с. и 200 Нм. Има и по-мощен 1.2-литров турбобензинов двигател с директно впръскване със 129 коня и 230 Нм. А 1.5-литровият дизелов двигател произвежда максимум 116 к.с. и 300 Нм.