Най-луксозната китайска марка възражда минивана

Hongqi HQ9 има подобна дизайнерска естетика като другите модели на марката, но е миниван. Като такъв, предният край е доминиран от масивна решетка с ясно изразени вертикални плочи и прочутия мотив на автомобилния производител „Червено знаме“. Добавка към елегантния външен вид на MPV-то (не можем да повярваме, че току-що нарекохме миниван „елегантен“…) са LED фарове и дневни светлини, които преливат спретнато в краищата на решетката.

Тези изображения, които ви показваме, бяха публикувани от Autohome и показват HQ9 и отстрани, където можем да видим, че колата има много изправен покрив и хромирани елементи около рамките на страничните прозорци. Дебелите D-колони също привличат внимание. В задната част на HQ9 ще откриете подчертан спойлер, който се намира от покрива и включва трета стоп светлина. Заоблените задни светлини също хващат окото, както и LED светлинната лента.

Появиха се и различни изображения на интериора на автомобила. Те ни разкриват, че HQ9 има цифров инструментален панел и голям централен екран на информационно-развлекателната система, заемащ почетно място на арматурното табло. Можем да видим и малък лост за превключване на скоростите на централната конзола и нещо, което изглежда като подложка за безжично зареждане на телефон.

Подобно на другите модели на Hongqi и HS9 ще бъде много луксозен. Това е особено очевидно на втория ред, където има седалки, облечени в тъмночервена кожа и допълнени с различни електронни джаджи, включително подвижни подложки за краката.

Местните медии съобщават, че Hongqi HQ9 ще напусне фабриката с двулитров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, разполагащ с мощност от 252 к.с. Възможен е и Plug-in хибриден вариант, въпреки че спецификациите за това задвижване все още не са потвърдени.