Най-мощният Polestar 4 дебютира без задно стъкло

Polestar разшири своята гама от модели и добави номер 4 в своето портфолио. Купеобразният кросоувър се присъединява към Polestar 2 и Polestar 3, черпейки вдъхновение от концептуалния Polestar Precept. Моделът ще се произвежда в Китай от ноември месец тази година и ще се появи там към края на годината. Очаква се по-късно да разберем и останалите пазари на които ще бъде предложен новият модел.

Polestar 4 ще се предлага в конфигурация с един електромотор, който задвижва единствено задните гуми. Тук мощността е 272 конски сили, а максималният въртящ момент достига 343 нютон метра. В комбинация със 102кВтч батерия, кросоувърът може да измине до 600 километра с едно зареждане. За тези които желаят повече мощност е налична и версия с два електромотора и 544 конски сили. Въртящият момент е 686 нютон метра, а пробегът с едно зареждане достига 560 километра. Това е и най-мощният Polestar до момента. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 3.8 секунди.

Дизайнът е типичен за марката с разделени на две части предни светлини и сравнително голям клиренс. Дръжките се прибират във вратите, а традиционните огледала не са заменени от камери или поне що се отнася до страничните. Най-интересната част от дизайна на този кросоувър е отзад, където не откриваме задно стъкло. Дизайнерите, а вероятно и инженерите са преценили, че няма нужда от такова и стъкленият таван завършва директно в панела на багажника.

За сметка на това, централното огледало използва образ от висококачествена камера в задната част, която показва образ върху огледалото. Това не е нова технология, но обикновено е съчетана с класическо огледало и водачът може да избира коя от двете му функции да използва. Тук също има избор, но при превключване към класическо огледало, водачът може да гледа единствено пътниците на задните седалки.

Previous post Renault показа петото поколение на Clio с агресивен дизайн
Next post Моторното масло – какви са неговите функции и как да го изберем