Най-мощното Ferrari се озова в канавка след удар с Dacia

Снимки от катастрофа между най-мощното серийно Ferrari правено някога и Dacia Duster набират популярност в интернет, след като бяха споделени в Instagram профила на supercar.fails. Инцидентът се е случил на 29 март на магистрала в Словакия, а повече информация за него бе споделена в публикация на местната полиция във Facebook.

Инцидентът отразен от пресслужбата на полицията започва с хумористично описание „Dacia Duster срещу Ferrari SF90, резултат 1-0“. От там става ясно, че двамата шофьори са с отрицателни проби за алкохол, а при катастрофата е пострадал леко един човек. Не става ясно как точно се е случил инцидента и кой от двамата водачи е виновен.

Колите са се разминали без сериозни последици, макар ремонтът на едната от тях да е значително по-скъп от тази на другата. От полицията оценяват щетите по Dacia-та на около 5 хиляди евро, докато тези при Ferrari-то на около 500 хиляди евро. Ferrari SF90 Stradale се задвижва от хибриден тракт със системна мощност от 1000 конски сили. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 2.5 секунди, а максималната скорост е 340км/ч.