Най-мощното Ferrari 488 Pista беше размазано в Полша

Ferrari 488 в най-мощната си модификация Pista беше напълно унищожено при инцидент на магистрала S10 в Полша. Катастрофата е станала близо до град Вижиск в северозападната част на страната.

Според местни медии шофьорът на суперколата със средно разположен двигател в даден момент е изгубил управление и с висока скорост се е врязал в металната мантинела, като буквално я е пробил, излитайки в канавката.

Както се вижда на снимките, публикувани от Wasze Media, това Ferrari е толкова ниско (само 1206 милиметра), че част от колата е минала под мантинелата. Разбити са покрива от въглеродни нишки, както и предното и задното стъкло. Пристигналите на мястото спасителни екипи открили шофьора невредим, въпреки сериозни поражения по колата.

Причината за инцидента вероятно е метеорологичните условия, тъй като пътят на този участък от магистралата е бил твърде хлъзгав, а скоростта на Pista е била прекалено висока и колелата са загубили сцепление. Във всеки случай сега италианският суперавтомобил ще бъде бракуван, въпреки че има малък шанс двигателят и трансмисията да бъдат възстановени.

Pista е екстремната модификация на Ferrari 488 GTB, като под капака е поставен 3,9-литров туин-турбо V8, развиващ 720 конски сили и 770 Нм въртящ момент. Капакът, групата броня, спойлерът и интериорните елементи са направени от въглеродни влакна, което позволява на суперколата да тежи с 91 кг по-малко от GTB.