Най-новата автомобилна марка Galaxy представи първите си две коли

Китайският концерн Geely добави още една автомобилна компания към своето портфолио, носеща името Galaxy. Брандът ще произвежда луксозни автомобили с хибридно или изцяло електрическо задвижване, а първите два модела бяха показани, заедно с премиерата на бранда. Те носят името L7 и E8 и представят съответно хибриден кросоувър и електрически седан.

Двете коли са с подобен дизайн с тънки светлини в основата на капака и изваяни форми. Кросоувърът е с дължина от 4.7 метра, ширина от 1.9 метра и височина от 1.68 метра. Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател с интересна трансмисия в която е съчетана скоростната кутия и два електрически мотора, заедно с тяхното управление. Базов модел се предлага с 392 конски сили, докато най-мощната модификация достига до 664 конски сили. От Galaxy обещават максимален пробег от 1370 километра с пълен резервоар и батерия.

Galaxy E8 напомня малко на Audi E-Tron GT и Porsche Taycan с интересни форми, типични за концептуалните модели. Интериорът също е с подобна насоченост с извити екрани на вратите, както и огромен дисплей по продължението на таблото. От Galaxy не разкриват много около техническите характеристики, но знаем, че коефициентът на съпротивление на колата е 0.19. Вероятно визията ще се промени до достигането на серийно производство, а по това време ще разберем и повече за задвижването и характеристиките на колата. Заедно с двата модела ще видим и още пет други коли в рамките на следващите години.