Най-новата Skoda дебютира със 7 места и 600 километра пробег

След като преди няколко дни от Skoda показаха скица на концепта Vision 7S, сега чехите разкриха напълно смелия дизайн и техническите характеристики на кросоувъра, който ще вдъхнови новите модели на бранда. Vision 7S е първият модел на марката, който носи новия дизайн Tech-Deck Face и се характеризира с голяма предна броня с вертикални отвори в долната част си по-малка предна решетка с Т-образни LED светлини.

Подобна е и визията в задната част, където светлините заемат същата форма, а долната част на задната броня разполага със същите отвори. Джантите са в размер от 22 цола, а от Skoda споделят, че това е първия концепт на марката с матов цвят за екстериора. Таванът е със специфична линия, а дръжките на вратите са вградени в купето, заедно с малки камери, вместо огледала, тези три елемента допринасят за по-добрата аеродинамика.

Интериорът е футуристичен с овален волан, подобен на тези на Citroen от миналия век, като зад него е разположен малък екран с по-важните параметри за шофиране, заедно с по-голям дисплей в средната част на таблото. Седалките са седем на брой, а от Skoda са се постарали да използват максимално много рециклирани материали.

Концепта е построен на новата платформа MET и се задвижва от голяма 89кВч батерия разположена на пода. От компанията не разкриват каква е мощността и дали задвижването се предава към четирите колела, но пък казват, че концепта може да измине до 600 километра пробег с едно зареждане.