Най-новата Skoda дебютира с 295 конски сили

В началото на февруари месец тази година Skoda показа по-стилната версия на яелектрическият Enyaq iV, a също така представи и наточена версия с обозначението vRS, която бе достъпна само за Coupe версията. Сега, близо 9 месеца по-късно, трите букви се прехвърлиха и върху стандартния модел, който получава същото обгрижване от спортните инженери в чешкия бранд.

Представен със същия отровно зелен цвят и светеща решетка, Enyaq RS iV получава коефициент на съпротивление от 0.265 и пробег от 500 километра с едно зареждане.

Задвижването се осигурява от два електромотора със системна мощност от 295 конски сили и 460 нютон метра, идентични с тези при VW ID.4 GTX. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 6.5 секунди, а максималната скорост е 180км/ч. Батерията е с капацитет от 82кВч и се зарежда от 10 до 80% в рамките на 46 минути.

Освен цвета Mamba Green и светещата решетка, колата може да бъде поръчана с 21-цолови джанти, LED матрични фарове, както и променени брони. Интериорът се отличава със спортни седалки и контрастен зелен шев. Продажбите започват от началото на следващата година.