Най-после! Cybertruck влезе в серийно производство

Tesla официално обяви, че първият електрически пикап Cybertruck е произведен в завода Gigafactory в Тексас. Автомобилният производител използва в Twitter, за да направи съобщението. „Първият Cybertruck, построен в Gigafactory Тексас!“, гласи туитът, който е придружен от снимка, на която се виждат работници от завода, позиращи пред камерата с първия произведен Cybertruck между тях. Илон Мъск ретуитна съобщението на Tesla в своя профил, като написа „Поздравления за екипа на Tesla!“.

Не можем да видим много от автомобила, тъй като е заобиколен от хора, като единствените видими части са стъкленият покрив, предното стъкло с масивната чистачка, разположена от лявата страна, товарната част на пикапа и страничните прозорци. От това, което можем да видим, обаче, Cybertruckизглежда доста подобно на последните прототипи, забелязани през последните месеци.

Това очевидно е страхотен момент за Tesla и екипа на завода в Тексас, тъй като бележи началото на производството на петия сериен лек автомобил на марката три години и половина след като производителят на електромобили започна да произвежда четвъртия си автомобил – Model Y, през януари 2020 г.

През май Елон Мъск изчисли, че Tesla може да продава между 250 000 и 500 000 пикапа годишно, когато производството достигне пълния си капацитет. „Ще направим толкова, колкото хората искат и могат да си позволят“, каза главният изпълнителен директор на Tesla, като добави, че ще бъде трудно цената да се направи достъпна, тъй като Cybertuck е нов автомобил с нов метод на производство.