Най-скъпото серийно Porsche ще е 7-местно

Porsche ще разшири гамата си с електрически кросоувър с триредов интериор. В йерархията на марката той ще бъде по-високо позициониран от всъдехода Cayenne и ще стане най-скъпият в линията, пише порталът Automotive News.

Моделът е известен под кодовото име K1. Дилъри, които са видели колата, я описват като такава с необичаен дизайн за Porsche . Един дори го нарича хибрид между седан и кросоувър. Вярно е, че в този случай не е ясно как могат да бъдат поставени три реда седалки.

Porsche намекна , че големият кросоувър ще получи технологията, представена в концепцията Mission R. Наред с други неща, това е 920-волтова електрическа мрежа и компоненти за електрическо задвижване с маслено охлаждане.

Предвид известните подробности е логично да се предположи, че предстоящата новост ще бъде най-скъпото серийно Porsche от „масовите“ модели.

Миналото лято шефът на Porsche Оливър Блуме заяви, че компанията се интересува от навлизане на нови пазарни сегменти с високи маржове. Още тогава той намекна за електрически кросоувър, но не даде подробности.