Наследникът на Opel Insignia ще се прави в Италия

Stellantis се сбогува с Insignia миналата година, когато производството в завода на Opel в Рюселсхайм беше прекратено, но от компанията не се сбогуваха изцяло с популярния модел. Планиран е неговнаследник, но той вече няма да се произвежда в Германия, тъй като следващото поколение на модела ще се сглобява в италианския Мелфи, заедно с новото поколение на Jeep Compass.

Новините за това идват от Automotive News Europe, които се позовават на изявления на синдикатите. Освен това Stellantis иска да произвежда новият DS 9 в Южна Италия, който технически би трябвало да има много сходства с вече споменатия Opel/Vauxhall Insignia. Същият доклад показва, че новата Insignia и DS 9 ще бъдат хечбек модели с пет врати, докато DS 7 ще получи изцяло електрически наследник.

Opel вече посочи с концепциите Manta-e и Experimental в коя посока иска да се развива компанията. Очаква се тези нови автомобили да се базират на специалните платформи за електромобили (STLA). Automotive News Europe съобщава, че тази нова вълна от модели от следващо поколение ще започне през 2024 г. и ще продължи до 2026 г.