„Наточен Golf“: Volkswagen пуска нова „особено бърза кола“

Volkswagen пусна тийзър, който показва силуета на мистериозен модел, който прилича на наточен Golf. Картината е придружена от надпис „Ние стартираме NFT (Notably Fast Transporter) през февруари 2022 г.“. Volkswagen флиртува с акронима NFT, като същевременно го дешифрира по свой начин, обещавайки „особено бърза кола“.

Въпреки факта, че описанието съдържа думата Transporter, това едва ли е екстремна версия на минивана. Вероятно тук думата означава просто превозно средство и е използвана, за да добави още повече мистерия към тийзъра, като в същото време образува необходимото съкращение NFT.

Следващото допълнение към високопроизводителното семейство Golf обаче също повдига много въпроси, тъй като вече има версии GTD и GTE, продавани в Европа, както и GTI, GTI Clubsport и мощен хот хеч с буквата R. Така, че не е ясно точно каква ще е новата „особено бърза кола“.

Възможно е Golf R с задвижване на всички колела да получи „наточена“ версия със специални настройки на окачването и още по-голяма мощност на силовия тракт. Между другото, това сочат и документи, разсекретени от вътрешни лица преди година.

Иновацията обаче може да се окаже и дигитален модел или шоукар, чиито снимки се трансформират в NFT. Към тази практика вече прибягват различни производители, включително BMW.

Както и да е, новият модел на Volkswagen ще дебютира много скоро – през февруари 2022 година. И това няма да е първата новост на марката тази година. Тази седмица, както вече ви информирахме, китайското подразделение показа второто поколение Lamando, което се превърна от седан в лифтбек.

Previous post Концепцията Centoventi: Panda става SUV, ще има и електрическа версия
Next post Любопитни факти и цени за най-голямата Dacia и за новата Lada Niva