Никола Цолов завърши осми в спринта на „Спа“

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на осмо място в спринтовото състезание от деветия кръг за сезона, чийто домакин е белгийското трасе „Спа-Франкоршан“, предава БТА.

Това е първото класиране на дебютанта на ART Grand Prix в топ 10 и зоната на точките, но днес не се раздаваха точки за най-бързите пилоти, тъй като колоната не успя да запише две поредни обиколки без кола на сигурността или виртуална кола на сигурността.

Мократа „Спа“ се оказа трудно препятствие за голяма част от участниците във Формула 3. Станаха много инциденти и колата на сигурността излиза на три пъти на пистата.

Цолов стартира осми и загуби за кратко позицията си, но почти веднага си я върна. След това той се задържа без проблеми на това място и при прекъсванията заради колата на сигурността имаше една възможност за атака на 7-ото място, заемано от бившия му съотборник Хю Бартър. Австралиецът обаче се защити.

Уикендът на „Спа“ продължава утре с основното състезание, в което Цолов стартира пети след страхотната квалификация, която направи вчера.