Новата версия на електрическото C40 се зарежда за около 32 минути

Volvo Cars анонсира любопитни подробности относно бизнеса и моделното си портфолио за 2022 година, в това число промени в системата за онлайн закупуване на автомобил, освежаване на емблематичното XC40 и пазарното лансиране на нова версия на изцяло електрическия модел C40, пише Ауто-прес.

Промените при XC40 са свързани с освежаването на дизайна му, в това число нова предна броня и изцяло нова стилистика на челната решетка, за да бъде той още по-добре асоциирано със 100% електрическото C40, символизиращи стратегията за цялостна електрификация на марката.

Новост при изцяло електрическата версия на XC40- XC40 Recharge, е въвеждането на опция за луксозна интериорна тапицерия без каквато и да било кожа, нови екстериорни цветове и нови модели джанти.

При пазарното лансиране на 100% електрическото си C40, автомобилът беше наличен само във версия с два електромотора. Сега от компанията поставят началото на предлагането на версия с един електромотор, задвижващ предните колела.

Новата версия на Volvo C40 разполага с батериен елемент с капацитет от 69 kWh и свободен пробег от до 434 километра. При наличие на подходяща бърза зарядна инфраструктура, зареждането на батерията му от 10% до 80% е възможно за около 32 минути.