Новата „петица“ на BMW приключи успешно изпитанията на сняг

BMW наскоро завърши част от изпитанията на новата 5 Series, които се състояха в северната част на Европа. Компанията реши да сподели малко повече информация и снимки от тези тестове, които ще подготвят серийния автомобил за всякакви условия. Електрическият седан е останал в развойния център на марката в Швеция около една година.

По време на ранните етапи на тестовете BMW i5 е пропътувало от Мюнхен до тестовия център в Арджеплог. Това 3000-километрово пътуване е дало възможност на марката да види как функционират електромоторите, силовата електроника, батерията и системите за отопление и охлаждане. Докато тестовете в Швеция продължаваха през 2022 г., BMW тестваше седана и в германските си съоръжения, както и в Мюнхен в близост до завода в Динголфинг.

По време на последния кръг от тестове в Швеция инженерите на BMW се се заели с фината настройка на всички системи за сигурност и подпомагане на шофьора. Те включват система за динамичен контрол на стабилността (DSC), която включва функция за ограничаване на приплъзването на колелата и система за контрол на въртящия момент, за да се гарантира, че i5 „се представя поне толкова умело, колкото всеки модел с конвенционално задвижване на лед и сняг“.