Новата „тройка“ е по-мощна от старото М3

След като през изминалата седмица BMW представи фейслифта на 3 Series, сега тунинг компанията Alpina показа своята версия на ревизираните седан и комби. Новите B3 и D3 S разполагат с повече мощност, променена визия и типичните за Alpina джанти. По-мощната версия B3 разполага с 488 конски сили, докато D3 S разполага с по-скромните 350 конски сили.

При B3 двигателят е бензинов с обем от 3.0 литра и максимален въртящ момент от 730 нютон метра. Задвижването се предава към четирите колела чрез автоматична трансмисия с осем предавки. За постигането на по-голямата мощност, промени са претърпели турбините, интеркулерът и въздухововдите за по-добър приток на въздух. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 3.6 секунди при седана и 3.7 секунди при комбито.

При D3 S двигателят също е с обем от 3.0 литра, но задвижван от дизелово гориво. Въпреки по-малката мощност, тук максималният въртящ момент също е 730 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.7 секунди и 4.8 секунди. Задвижването се предава към четирите колела, а максималната скорост е 270км/ч.

Промените по визията включват ново окачване, подобрени настройки за завиването, както и нови добавки на броните. Не са пропуснати и познатите ни от други модели на Alpina джанти с 20 спици.

Previous post Електромобил измина повече от 1100 километра без презареждане
Next post Новите Alfa Romeo ще гонят качеството на Lexus