Новата Astra е „Компактен автомобил на годината в Германия“

Експертното жури на „German Car Awards“ избра новото поколение Astra и Astra Sports Tourer за най-добър автомобил от компактния клас в Германия, оценявайки го много пред конкурентите в този сегмент. Иновативните технологии за безопасност, които Opel прави достъпни за широк кръг потребители на коли в компактния клас и широката гама от задвижвания, включително електрифицираният вариант Opel Astra plug-in хибрид натежаха при избора на победител в тази категория.

Журито обръща внимание и на впечатляващия спортен дизайн, в комбинация с комфорта от шофирането, както и на съотношението цена/качество, предлагано от Astra. Престижната награда беше официално връчена вчера вечерта на церемония в Бад Дюркхайм, Германия.

Наградата „Автомобил на годината в Германия“ се връчва за пети път тази година. Независимото жури от експерти, което в момента се състои от 27 членове избира съответния клас победители в пет категории. Изборът на участниците в конкурса се основава на обективни критерии за цена и наличност на пазара. Конкурсът се провежда за първи път през 2019 г.

И докато новата Opel Astra успя да се наложи сред компактните автомобили с базова цена до 30 000 евро, Genesis GV60 изпревари всички при премиум моделите с базова цена до 60 000 евро . В луксозния сегмент с покупна цена над 60 000 евро победител стана Land Rover Range Rover . В категорията на превозните средства с алтернативно задвижване (New Energy) на първо място се класира Volkswagen ID.Buzz , а в спортния клас „Performance“ победител е Ferrari 296 .

Германската кола на годината се определя от петимата победители в класа по време на обширни тестови шофирания. Общият победител ще бъде обявен на 1 декември.

Previous post Volvo EX90 дразни с „хлъзгав“ външен дизайн
Next post Porsche 911 изкачи най-високия вулкан в света