Новата Honda CR-V за Европа ще се предлага с плъг-ин хибрид

Най-големият кросоувър на Honda за Европа направи своя официален дебют на Стария Континент, разкривайки ни позната визия и нови опции за задвижване. Официалната премиера на модела се състоя през юли месец миналата година в САЩ, а колата бе представена и в европейската си версия по време на специално събитие в центъра за разработки на марката в Мюнхен.

Външно европейското CR-V се различава единствено по броните, които са малко по-издължени в долната част, както и в решетката, която е специфична за хибридните модели. Интересно решение на Honda е да бъдат оставени така наречените сайдмаркери или малките рефлектори върху бронята, които са задължителни за всички автомобили в САЩ.

Друга голяма разлика е наличието на отвор за зареждане в предния ляв калник, който е наличен единствено при плъг-ин хибридната конфигурация, която за първи път се появява в Европа. При нея се разчита на 2.0-литров бензинов двигател и два електромотора, които към момента са с неясна мощност. Знаем, че при тази конфигурация може да изминете до 82 километра на ток, а батерията да бъде презаредена в рамките на 2.5 часа. Налична е и традиционна хибридна версия също с два електромотора и 2.0-литров двигател, но по-малка батерия.