Новата Lancia Ypsilon ще бъде преобразено Peugeot 208

Lancia ще представи няколко нови модела през следващите години и един от тях ще бъде обновения Ypsilon. Компактният модел, който към момента е единственият актуален за компанията ще се прероди в по-голям хечбек, който ще използва фирмената платформа на Stellantis за този клас – CMP. Това означава, че малко или много, новият „италианец“ ще споделя технологиите си с Peugeot 208 и Opel Corsa.

Както виждаме от снимки на AutoExpress, освен технологиите, италианците ще заложат до голяма част и на дизайна на двата хечбека или поне така показва покрит с камуфлаж прототип. Снимките не разкриват нищо от серийния дизайн, но можем да забележим познатите форми на двата модела, които са изключително популярни в Европа.

Новият Ypsilon ще се произвежда в завода в Сарагоса и е първата Lancia със 100-процентово електрическо задвижване, която ще бъде официално представена в Милано през февруари 2024 г. Задвижването със 156 к.с. и батерията с капацитет 54 кВтч ще осигурят пробег от 400 км. По-късно обаче ще се появи и 48-волтово хибридно задвижване. С мощност 100 или 136 к.с., точно както беше представено в Corsa.

Previous post Новата Panamera беляза специално събитие за Porsche
Next post Mercedes показа наточено CLE с шестцилиндров двигател