Новата Toyota Crown възродена като седан в ерата на кросоувърите

Toyota възроди легендарното означение Crown и след 50-годишно прекъсване, популярният модел ще се продава отново в САЩ. По-рано днес японската компания показа наследника на класическатаToyota Crown, който се отличава със смел дизайн и хибридно задвижване.

Колата е позиционирана като седан със SUV характеристики като например по-високия клиренс, допълнителните елементи по броните, калниците и праговете и по-високата позиция на седене. В същото време виждаме издължена задница със спускаща се надолу линия на таван. Дължината на Toyota-та е малко над 4.92 метра, ширината е 1.84 метра, а междуосието се простира на 2.85 метра с височина от 1.54 метра.

Дизайнът е подобен на този на електрическата Toyota bZ4C с идентични тънки фарове, фалшива голяма предна решетка и малък отвор за въздух над нея. Джантите са в размери до 21 цола, а в задната част откриваме малък спойлер и свързани стоп светлини.

Интериорът няма много общо с този който сме свикнали да виждаме при Toyota и комбинира два 12.3-инчови дисплея в двойна конфигурация с новата инфотеймънт система на Toyota. Колата предлага множество опции като електрически седалки, подгрев и обдухване, мека кожа на седалките и вратите, двузонов климатроник, аудио система, акустични стъкла и повече звукова изолация.

За задвижването клиентите могат да избират между 2.5-литров бензинов мотор в комбинация с два електромотора, чиято мощност все още не е уточнена. Той работи съвместно с вариаторна трансмисия. Другият вариант разчита на 2.4-литров двигател с автоматична трансмисия с шест предавки и предно разположен електромотор. Тук мощността е 345 конски сили. И двата двигателя предлагат задвижване на четирите колела, което може да изпрати до 80% от мощността към задните гуми.