Нова визия за най-продавания кросоувър на Peugeot

Субкомпактният кросоувър Peugeot 2008 съвсем скоро ще се появи в дилърската врежа на марката с освежен външен вид. Фейслифт автомобили вече се движат по цивилната пътна мрежа за финални тестове.

Любопитното от шпионските снимки, които ви показваме е, че камуфлажът покрива само задната част на автомобила. През него се виждат новите задни светлини. Тъй като маскиращото фолио е и на бронята, вероятно и тя ще бъде актуализирана. Виждат се и интересни двойни накрайници на изпускателната система. Твърди се, че обновеното Peugeot 2008 ще получи и нов хибриден силов тракт. Той ще се базира на изцяло ново поколение бензинов двигател PureTech с мощност 100 и 136 к.с.

Двигателите с вътрешно горене ще работят съвместно шестстепенна автоматична трансмисия, като въртящият момент ще се предава само на предните колела. Двигателят ще бъде допълнен с 21-киловатов електрически мотор. Според французите това решение ще намали разхода на гориво с цели 15%.

Обновената версия на Peugeot 2008 се очаква да бъде представена съвсем скоро – през следващите месеци, а кросоувърът ще излезе на пазара през втората половина на годината. Цената все още не е ясна, като от марката заявяват, че ще бъде обявена малко преди началото на продажбите.