Новите модели на BMW получават „умна“ радиаторна решетка

BMW патентова нов преден панел, който може да замени традиционната радиаторна решетка. Снимки на на иновационната разработка бяха публикувани в интернет пространството.

Много фенове на BMW смятат, че новите коли на марката имат твърде големи радиаторни решетки. Компанията обаче не възнамерява да спира дотук. в бъдеще се очаква те да са още по-големи. Това доказва новия патент от BMW, който е подаден в Световната организация за интелектуална собственост. Той демонстрира нова предна част от един модул, която заменя традиционната решетка.

Вместо да монтират решетката и фаровете отделно, компанията ще ги комбинира. Предният панел ще може да показва различни модели с помощта на LED светлини, а фаровете са скрити, докато не станат необходими.

Разработката ще помогне не само да се разнообрази дизайна на бъдещите модели на марката, но и да ги направи по-рационални. Плоският преден панел ще осигури по-малко аеродинамично съпротивление. Външният слой на панела ще бъде прозрачен и изработен от поликарбонат. Вътре ще бъде монтиран друг слой светлоизолираща пластмаса, с непропускливо покритие, свързано с LED източника на светлина.